Alla inlägg under maj 2006

Av nonstop - 14 maj 2006 23:30

Idag är det teckenspråkets dag. 25 års jubileum på Norrmalmstorg 11-16.Var tvungen att gå upp tidigt.. duscha, packa och äta. Sen sticka kl. 9. Skulle träffa klassen på Zinkensdamms vandrarhem kl 10, men de var sena. Vid 12 kom vi till Norrmalstorg där det kryllade av människor. Mysigt att se så många som tecknar :)Fanns små tält med reklam för de olika skolorna, prova-på kurser och försäljning av teckenspråks t-shirt, armband mm. Vi var det till typ 16. Då åkte vi tillbaka till vandrarhemmet och slöade. Lite lyx.. vi betalade för vandrarhem, men fick rum i hotelldelen *nice*På kvällen satt vi oss i restaurangen och åt och drack och hade mysigt.Imorgon är det shopping som gäller!Jag och Emmelie på Norrmalmstorg - nyköpta tröjor

Av nonstop - 13 maj 2006 01:07

I alla fall inte bakis! :)Idag har jag och Martina S varit i stan (centrala Stockholm) och tittat i affärer. Hon var ute efter en cardigan vilket var väldigt svårt att hitta. Däremot köpte jag grejjer istället. Tre basic linnen och en klänning. Den är likadan som den jag köpte sist, men annan färg. Vet inte om jag ska ha båda eller om jag ska lämna tillbaka en. Den jag köpte sist var brun med turkosa blomor på. Den jag köpte idag är turkos med vita blommor på. Om jag ska ha klänning på brölloppen i sommar så känner jag mer för den turkosa tror jag. Den kan man ha vita skor till :)Vi får se hur jag gör..När jag kom hem från stan vilade jag ögonen en stund :) och sen ringde jag tjejerna.Fick veta att det var middag hos Jenny kl. 19.Åt och drack och hade trevligt! Lyssnade på massa gamla låtar från när man gick i högstadiet.. kult!Nu har jag precis kommit hem och ska gå och lägga mig. Imorgon ska jag vara i stan kl. 10 och träffa min klass.Hörs!God natt!Grillat med klyftpotatis och tzatsiki

Av nonstop - 12 maj 2006 00:00

AntagningsbeskedKände inte alls för att gå till skolan.. men vad gör man inte..Första rasten fick vi veta att det hade kommit brev från Härnösand. Antagningssvaren!Mitt brev skickar de ju hem till pappa *suck*Josse fick sitt brev men vågade inte öppna.. Lektionen gick på trekvarts fart.. vi snackade mest om vår framtid. Vad händer om man öppnar brevet och det står att man inte kom in?Om jag kommer in.. ska jag flytta till Härnösand då? Ännu längre hemifrån!Mitt i lektionen bestämde sig Josse iallfall för att öppna.. och hon kom in! GRATTIS!Jag bad pappa ringa när han kommer hem från jobbet idag.. Efter lunch gick jag hem och packade.. sen var det bara att vänta på att Andy skulle bli klar så vi kunde börja åka mot Stockholm. Snackade med Jim och var nervös medan jag vänta på att Erik skulle komma.Vid 15 åkte vi. Hämtade Andy i Leksand och Henke å Pasi i Borlänge. Min mobil dog halvvägs till stockholm så pappa kunde omöligt nå mig för att berätta vad det stod i brevet. *suck* Jag hoppade av på centralen och åkte hem till pappa. Vi har glädjen att meddela att Du är antagen till Tolk 3 ht 2006 vid Härnösnads folkhögskola -Jag kom in! Lämnade väskan, bytte om, sminkade mig, laddade mobilen och packade en handväska på 30 min. Sen åkte jag tillbaka in till stan för att möta upp Martina S och hennes tre arbetskamrater. Drog oss direkt till Dövas hus och där var det massor med folk. Träffade bland annat Mats och Jojo, Sanna, Sara och Johanna, Mattias och Maria, Liv och hennes man, Camilla och Malin... eh.. och några till som man kände igen.Drack inte så mycket.. men hade väldigt trevligt ändå.Roligt att träffa gamla lärnarna igen!När de stängde vid 2 fundede vi först om vi skulle följa med någonstans och fortsätta festa.. men vi kände inte för det så vi åkte hem istället. Hemma vid 3.40 Jättetrött!Får se om man träffa nån ingen på söndag.. Då verkar det komma ganska många man känner till Norrmalmstorg.

Av nonstop - 11 maj 2006 23:59

Mysfaktor 10Idag har jag varit hemma från skolan. Tänkte att jag skulle sova ut och blir frisk, men jag vaknade redan vid 5.15 och hade svårt att somna om. *suck*Lyckades somna om och sov till 8.50 i alla fall. Tog det lugnt fram till lunch. Tvättade lite och fixade i rummet.Bad Josse ta med lunch till mig.På eftermiddagen fick ja låna Jims mage att vila på. Mysigt! Låg i soffan och halvsov/tittade på tv.Var inne hela dagen.. fram till typ 21.30 när folk skulle in till stan och köpa pizza och godis. Då beslutade jag mig för att följa med. Så sugen på coca cola!Helmysig kväll! Nästan alla på Kruth satt i allrummet och snacka och hade mysigt!Hoppas det regnar lite imorgon (förlåt) så jag slippar pollen-snuvan iallafall..God natt!

Av nonstop - 10 maj 2006 20:14

Pollenallergi + ont i halsenFy fan vilken jobbig dag det har varit idag. Jag gick upp och gick till skolan som vanligt för att jag skulle redovisa. Jag fick för mig att vi skulle redovisa direkt på morgonen och att jag därefter kunde gå hem och lägga mig, eftersom jag hade jätteont i halsen + förkylning (tror jag) och pollenallergi. Men inte!Redovisningen var ju efter lunch.. vilket betydde att jag fick härda ut hela dagen.Vi slutade i alla fall lite tidigare än vi brukar.. då gick jag hem och föröskte sova lite.. vilket inte gick så bra eftersom jag knappt kunde andas. Vid 16 gav jag upp och gick ut till Josse en stund. Hon låg på en filt på baksidan och halvsov. Fick sedan skjuts (av Britta :) ) in till Apoteket så jag kunde köpa mig lite allergipiller och näsdukar. Hatar att vara snuvig och behöva snyta mig hela tiden.. Stackars näsan också :(Imorgon ska vi hålla ett 5 min. faktaföredrag (på svenska) i Samilsdalskolans aula, men jag tror inte att jag ska till skolan imorgon.. funderar på att vara hemma och vila upp rösten. Har föresten ingen idé vad man skulle kunna prata om i så fall heller.Nu är det snart OC! :)Jim lovat att jag får låna hans axel å luta mig mot.. vi får väl se om han kan slita sig från pokerspelandet.Bye!

Av nonstop - 9 maj 2006 22:17

forts. 9 majNär jag hade gjort iordning en tallrik vindruvor gick jag ut till Julia och Josse på baksidan.. de låg på gräset och solen sken på dem genom björkarna.Jag som inte tänker på att jag är superallergisk lägger mig också där och solar. Killarna låg rakt i solgasset.. antagligen för att bättra på den fina röda färgen de fick igår.. :)När vi börja blir hungriga gick vi in och gjorde mat.Sedan var det 'samkväm' ute vid matsalen med eleverna som söker hit till första året. Lekarna hade redan kört igång när vi kom dit vid 19, men det gjorde inte mig så mycket.. skönt att slippa leka!Fick fika inne i Röda Havet och när vi tröttnade gick vi hemåt igen.Josefin kom då på den brillianta iden att vi skulle titta på våra ansökningsvideos som vi fick tillbaka igår.Ville se Josses.. men självklart inte min. det gick dom inte med på. Så vi tittade först på Josses och sen på min. Pinsamt!Det kliar som 17 i ögonen och jag börjar få ont i halsen.. men jag måste redovisa imorgon så jag måste till skolan.Synd att jag inte har allergi-nässpray.. Natti!!

Av nonstop - 9 maj 2006 14:52

Minst 26 grader varmtLugn dag i skolan. På förmiddagen var det redovisning. Min grupp var inte riktigt färdiga så vi skulle få redovisa imorgon *puh*Den arndra gruppen redovisade om Zorn.Nu har vi haft friskvård.. det betyder att man ska röra på sig på något vis i typ 2 timmar.Vi kom just tillbaka från stranden. Började gå vår planerade väg till Västanviks by.. men kom inte ås långt. När vi kom ner till stranden fastnade vi på en bänk i solskenet. Där satt vi säkert i en och en halv timme.. om inte mer. Jätteskönt! Det fläktade lite så jag är lite rädd att vi har bränt oss.. svårt att känna hur varmt det är om det svalkar.Nu ska jag gå hem, äta vindruvor och slöa en stund!HörsJag och Annette solar vid stranden

Av nonstop - 8 maj 2006 23:28

Intervju eller inte?Vi skulle förbereda ett minne till svenskalektionen idag. Gick upp till DSBn och gjorde vår första simultana taltolkning.. det skumma är att vi gjorde det med vår svensklärare, som inte kan nå teckenspråk.I alla fulla fall skulle den som tecknade sin 4 min. långa berättelse stå i det lilla ljdisolerade rummet. En skulle stå på andra sidan glasväggen och taltolka till oss som satt och antecknade om vi tyckte något var bra eller mindre bra.Jätterolig övning! Jag fick tolka Julias berättelse och Roy tolkade mig.Vi hade självstudier på eftermiddagen. Bestämde oss för att sätta oss ute i solen och diskutera lite hemligheter.. Skönt! 23-24 grader säkert.Imorgon ska jag egentligen vara på jobbintervju i Bromma klockan 9, men bestämde mig (efter 3 dagar) att inte åka. Jag har ingen bra anledning till mitt beslut. Tänk om det är bara för att jag är lat!?Efter dagens tolkövning kände jag att tolkutbildningen kanske inte är så dum i alla fall. Nästa vecka får vi veta om vi kommit in eller inte. Gud vad jag kommer ångra mig att jag inte åkte på jobbintervjun om jag inte kommer in... ja ja..Efter middagen var det obligatorisk närvaro på Kommunfullmäktige 19.00 *suck*Kändes lite drygt att sitta där i två timmar, medan andra var ute och sola och spelade fotboll och myste.Det avr intressant i ungefär 40 min, sen väntade man bara på få att gå hem.Nu har vi suttit uppe i soffan och snackat. Alla börjar bli röda på armarna och bröstet.. nu är det snart sommar!KramEmmelie, Jag och Emma solar:

Presentation

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2006 >>>

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Bilder

  

 

 

 

 

 

 

 

  

Arkiv

Tidigare år

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards