Alla inlägg under april 2006

Av nonstop - 26 april 2006 22:44

OC, Las Vegas och CSI samma kväll!!Idag var det intervju på Södertörns folkhögskola.Nervös sedan jag vaknade. Skönt att den är över.. nu är det bara Härnösand kvar nästa fredag.Ganska intensiv dag. 8.30 Information och schema för dagen. Alla lärare presenterade sig. Blev indelade i grupper.9.00 Svenskaprov bestående av fyra delar: StavningskontrollOrdkunskap (från högskoleprov)2 artiklar som vi skulle läsa och 'sammanfatta'Idiom vi skulle förklara.10.40Lyssna på en faktatext (2 ggr)Lyssna på en narrativ berättelse (2 ggr)Ni får anteckna. Ni ska sedan återberätta en av texterna på teckenspråk och en på svenska för lärarna ni träffar härnäst. Då får ni ej använda anteckningarna.11.50Intervju med en hörande tolklärare och en döv teckenspråkslärare.Återberättade båda texterna.12.30Lunchade med Josse och Martina S14.304 uppgifter i digitala språkboxen:Avläsa en narrativ text på teckenspråk (2 ggr) och sedan svara på 19 frågor angående texten.Avläsa en ordlista. Skriva upp de tecken hon visade.Spela in en ordlista. 30 ord jag fått på papper.Avläsa genuina tecken och sedan förklara vad de betyder och hur de används (spela in).Svenskaprovet gick inte så bra. Återberätta den narrativa texten på teckenspråk gick bra.Återberätta faktatexten på svenska gick bättre än förväntat (fick dock lite hjälp - ledtrådar - av tolkläraren som lyssnade).Svara på frågorna till tsptexten gick bra.Avläsa ordlistan gick ganska bra.Spela in tecken - ordlistan jag fick - gick ganska bra.Avläsa och förklara de genuina tecknen kunde ha gått bättre men jag är nöjd.Josse följde med hem hit till pappa när vi var klara.Vi gjorde mat och åt.. sen tog vi en tårtbit till efterrätt :)Gårdagen var lyckad i alla fall! :)Pappa blev jätteglad när jobbarkompisarna med sina respeltive kom och grattade honom. Väldigt överaskad.Han fick en tavla. En förstorade bild från i midsomras som det står "Nu är jag 60!!" på. Kul! Bilden när pappa har öppnat deras present.

Av nonstop - 25 april 2006 18:15

Superkul med överraskningarNu har jag kommit hem till Stockholm igen.. och pappa kom nyss hem från jobbet. Med tårta i handen :)- Tror du det kommer nån ikväll eller?, frågade han mig. Jag löpte en tårta utifall.. Agneta tyckte vi skulle ha en hemma om det kommer någon. - Ja, det är väl bra! Man vet ju aldrig! svarade jag.Jag ljög!Jag vet att i alla fall två av hans kompisar kommer över. De har pratat med Agneta, men pappa vet som sagt ingenting. HihiTågresan hit gick jättefort. Jag och Josse satt och snackade/tecknade hela vägen.. men vad prata vi om? Det kommer jag inte ihåg.. joo.. ganska mycket om Petter. Eva och Ida åkte samma tåg. De skulle bo på vandrarhem vid Fridhemsplan inatt och var väldigt nervösa inför resan till Södertörn imorgon.. Jag är mer för sälva vistelsen på Södertörn imorgon.Tolkintervju och prov är väl nog enerverande!Wish me luck!

Av nonstop - 25 april 2006 10:05

Grått och kalltHipp hipp.. Hurra! hurra! hurra!, för min pappa idag!GRATTIS!Längtar till i eftermiddag när jag få ge honom en stor grattis-kram :)Hoppas han blir överaskad när Uffe och Sollan kommer.. för det vet han nog inte om. HihiMåste tillbaka till lektionen och å igenom FUT-NEG meningar. *tjihoo*Bye!

Av nonstop - 24 april 2006 21:18

CSI på 5:anNu är presenten äntligen klar..Pappa fyller imorgon och vi har haft problem med present eftersom han vägrar önska sig nått.. "Du behöver inte köpa nått.. spara pengarna till nått vettigt istället", har han sagt två gånger.. *suck*Imorgon kväll blir det alltså 60-års tårta :)Hade jag inte haft intervju hemma i Sthlm på onsdag hade jag inte varit hemma på 'den stora dagen'.. så det kanske var meningen att intevjun blev bokad den 26/4.. ?!Själva festen är dock på lördag.. det är då han ska få presenten: en digitalkamera. Antar att det inte bara blir samtal till mig angående internet utan nu även om kameran framöver.. :)Nu är det dags att packa.. vi drar efter lunch imorgon. Har frågat Emmelie om hon vill skjutsa mig och Josefin till tåget. Det gjorde hon gärna eftersom det är friskvård efter lunch *fuskis*. Har inte tid att sitta vid datorn här, jämfört med när man var hemma på lov förra veckan. Hinner inte kolla andra bloggar.. hinner knappt skriva i min (här).. :(Men det är ju trevligare att umgås med alla mysisar här på skolan än att sitta och ruttna vid datorn.Eller hur?!Kram och God natt!

Av nonstop - 24 april 2006 09:54

Grådaskigt och kalltDå var man tillbaka i skolan igen.. i två dagar. Imorgon eftermiddag är det dags att åka tillbaka igen.Längtar inte till intervjun på onsdag!Tjejerna som varit på intevjun i Göteborg berättade hur de hade haft det och vad de fick göra.. Fy fan! säger jag bara. Skitsvåra grejjer. (Samhällskunskap, tolkning från och till teckenspråk, svenskaprov och intervju.)Jag är redan nervös!Måste kolla lite synonymer, idiom och nyheter känner ja..Hej så länge!

Av nonstop - 23 april 2006 22:30

Lördagen såg ut att bli lugn. Jag och Martina hade halvbestämt att vi skulle göra nånting på kvällen så jag väntade på att hon skulle ringa. När hon väl ringde kunde vi ändå inte bestämma vad vi skulle hitta på.Det slutade med att jag åkte till henne, fick middag och fick veta att vi skulle bowla. Skönt att planerna är klara när man kommer fram! :)Discobowlade alltså i jakobsberg med Martina S, Kristoffer, Erik och Micke. Det gick inte så bra för mig tyvärr :(Vi fortsatte sedan till Alexandra i Kungsängen. Där träffade vi resten av deras kompisgäng. Drack en cider till :)Därifrån skulle vi egentligen hemåt och sova, men de flesta andra skulle till Terassen. Ekonomin tillät det egentligen inte, men jag ångrar inte att vi följde med.Mysig kväll! Tyvärr utan hångel..Imorse var det dock inte lika roligt.. Vaknade vid 11 av att mobilen ringde.. hittade den inte längst ner i väskan vilket ledde till att huvudvärken gjorde sig påmind. Inte så farligt, men den fanns där.Slöade fram till jag skulle åka tillbaka upp hit till Leksand. Nu är jag här!Mysigt att träffa Emmelie och Sanna och gänget igen.. Tråkigt att Josse inte kommer förrän imorgon..Kram och god natt!Ps. Svarta sommarjackan kom tillbaka.. antar att det inte funkade mellan den och rosa jackan.. (läs komentar från förra inlägget).

Av nonstop - 22 april 2006 15:16

Nu har jag letat överallt!Min svarta sommarjacka är spårlöst försvunnen.. Jag förstår ingenting!Eftersom jag inte hittade den uppe hos mig i Leksand trodde jag självklart den var kvar här hos far..Nu har jag letat i alla garderober, på alla galgar och under alla andra jackor å kläder och i förrådet.. Var har den tagit vägen??- Snälla kom fram, eller iallafall skicka ett vykort och berätta var du är!

Av nonstop - 22 april 2006 14:04

Sol! 18,6 grader i solen :)Nu har jag äntligen bestämt hur jag ska göra till veckan..Mitt dilemma: När jag nu kom hem till stockholm hade jag fått antagningspappret från skolan jag sökt till.. Antagning ons 26/4.Min tågbiljett upp till Leksand imorgon sön 23/4 är redan bokad.Jag ska tillbaka hit nästa helg för att fira min fars födelsedag.. Ska jag då:1) Åka upp på söndag som planerat, åka ner hit till Sthlm på tis em, åka tillbaka till Leksand på ons kväll och tillbaka till Sthlm igen på fredag..?2) Åka upp på söndag som planerat. Åka med Josse ner hit på tis eftermiddag men sedan stanna till sön el. mån 1/5..?3) Skita i att åka upp över huvud taget och istället vara kvar här en vecka till?Jag valde nr 2. Vill inte missa en hel vecka och dess utom får jag inte använda teckenspråket på två veckor om jag inte åker tillbaka. Hur går det då på tolkintervjun och antagningen?Nu ska jag packa lite. Bye!

Presentation

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<<
April 2006 >>>

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Bilder

  

 

 

 

 

 

 

 

  

Arkiv

Tidigare år

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards